Implant dentar

Implant dentar

Implantul dentar reprezinta una din cele mai recente si performante metode de inlocuire a dintilor lipsa, reprezentand o solutie minim invaziva in raport cu functionalitatea si estetica redata aparatului dento-maxilar.

Inserarea implanturilor dentare reprezinta alternativa moderna de a proteza bresele edentate (spatiile ramase in urma extractiilor) ce nu implica afectarea dintilor vecini asa cum se intampla in cazul protezarii clasice prin punti si coroane dentare. Implantul dentar ofera functionalitate, estetica si stabilitate superioara.

Acesta inlocuieste practic zona radiculara a dintelui care lipseste, urmand ca protezarea sa se faca pe implantul inserat in osul maxilar sau mandibular.

Odata inserat implantul dentar acesta are nevoie de 3-4 sau chiar 6 luni de bio-osteo-integrare in osul pacientui. Acest proces presupune regenerarea celulelor osoase pe intreaga suprafata a implantului de titan fara ca fortele masticatorii sa fie aplicate pe acesta in toata aceasta perioada, astfel incat in momentul protezarii pacientul sa nu fie nevoit sa menajeze, mai mult decat normal, implantul dentar.

Practic marele avantaj al protezarii fixe dupa toata aceasta perioada de timp de pana la 6 luni este intrarea imediata a implantului in activitatea masticatorie.

Procedura FAST&FIXED reprezinta protezarea imediata cu lucrarea fixa pe implant chiar dupa inserarea acestuia in decurs de cateva ore. Aceasta procedura vine la pachet cu o serie de contraindicatii pe care medicul stomatolog le va comunica pacientului, acesta fiind obligat sa le respecte ca tratamentul sa fie unul reusit. Avantajul acestei proceduri se bazeaza doar pe considerente estetice.

TERAPIA IMPLANTO PROTETICA prezinta urmatoarele avantaje:
– se reduce gradul de afectare a dintilor vecini in cazul lucrarilor fixe
– se reia functionalitatea dintelui lipsa
– se recapata estetica zonei afectate de lipsa dintelui/dintilor
– prezinta avantajul unei lucrari fixe in detrimentul celei mobile
– pacientul isi recapata increderea in sine si stilul de viata normal.
– se obtine un zambet estetic

SISTEMELE DE IMPLANTURI FOLOSITE:
– BREDENT
– lider in domeniu
– MegaGen

Specialistii nostri

Dr. Adelin-Michael

Medic Stomatolog

Programeaza-te